Teknik CV Yazımında Püf Noktalar
IT sektöründe bir işe başvururken, özgeçmişinizin çalıştığınız alanlardaki becerilerinizi ve deneyimlerinizi doğru bir şekilde yansıtması önemlidir. Teknik özgeçmişler, standart özgeçmişlerden birkaç yönüyle farklıdır, bu farklar sayesinde bireyler teknik becerilerini okunabilir ve bilgilendirici bir şekilde düzgün bir şekilde sergileyebilirler. Teknik bir özgeçmiş yazarken, ilk önceliğiniz, geçmişinizi başvurmakta olduğunuz pozisyonlarla ilişkilendirmek olmalıdır.
Özgeçmişinizin, düşündüğünüz belirli işlere uygun hale getirilmesi gerekirken, eklemeniz gereken birkaç temel unsur vardır. İşte teknik özgeçmişinizi oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç adım:
Kişisel bilgilerinizi ekleyin. Kendinizle ilgili ayrıntıları içeren bilgilendirici bir başlık ekleyerek başlayın. Bu ayrıntılar tam adınızı, telefon numaranızı, fiziksel konumunuzu ve e-posta adresinizi içermelidir. Ev adresinizi eklemek zorunda değilsiniz, ancak ikamet ettiğiniz şehir ve ülke özgeçmişte listelenmelidir.
Kişisel bir özet yazın. Özgeçmişiniz kişisel bir özet içerdiğinde, işe alım yetkililerinden yanıt alma olasılığınız iki kat daha fazladır. Profesyonel alanda ilerlemenizi özetlemek ve kayda değer becerilerinizden ve başarılarınızdan herhangi birini vurgulamak için bu alanı kullanın.
İlgili iş deneyimlerinizi listeleyin. Teknik bir rol için başvurduğunuzda özgeçmişin iş deneyimi bölümü de oldukça önemlidir. Ancak, daha önce çalıştığınız şirketler hakkında ayrıntılı bilgi vermenize gerek yoktur. Bunun yerine, önceki görevlerinizin her birinde neler başardığınızı ve projelerin kısa detaylarını yazabilirsiniz. Her deneyim sonunda kullandığınız teknolojileri eklemek işe alım danışmanlarının değerlendirmelerini oldukça kolaylaştıracaktır.
Eğitim. Çoğu teknik pozisyon bir tür derece gerektirecektir, bu nedenle eğitiminizi özgeçmişinize dahil etmeniz gerekecektir. Kısaca mezun olduğunuz okulun tam adı, kurumun bulunduğu şehri ve ülkeyi, öğrenim tarih aralığını ve mezun olunan derece (ön lisans, lisans ya da yüksek lisans gibi) ve bölümün bilgilerini yazmanız yeterli olacaktır. Lise bilgilerini yazmanıza gerek yoktur, çoğu işe alımcı bu bilgiyle ilgilenmez. Eğer yüksek bir başarıyla mezun olduysanız not ortalamanızı ve mezuniyet derecenizi de belirtmeniz iyi olacaktır.
Teknik Projeler. Deneyimleriniz sırasında yaptığınız ya da kişisel olarak ilgilendiğiniz teknik projelerinizi belirtmek faydalı olacaktır. Yaptığınız projeleri deneyimlerinizin içinde değil de projeler kısmında belirtmek özgeçmişinizin sınıflandırılması ve kolay okunması açısından da iyi olacaktır. Yaptığınız projenin ismi, projedeki göreviniz, kurum ve yılını belirtmeniz yeterli olacaktır.
Sertifikalar ve Kurslar. Okul dışında kendinizi geliştirmek için aldığınız eğitimler ve sertifikalar, profesyonel yeteneklerinizin yanı sıra çok çalışmaya ve kariyerinizde ilerleme isteğinizin olduğuna işaret edebilir. Bu ayrıntıları dahil etmek, özgeçmişinizin bir grup başvuru sahibi arasında öne çıkmasına yardımcı olabilir.
Hobiler ve İlgi Alanları. Başvurduğunuz pozisyonla ilgili ya da gerçekten ilgi çekici hobileriniz veya ilgi alanlarınız varsa bunların dahil edilmesi kesinlikle yararlıdır. Kitap okumak, sinemaya gitmek gibi sıradan ilgi alanlarını belirtmek yerine eğer varsa daha kişisel ve ilgi çekici hobilerinizi dahil edebilirsiniz.
Profesyonel Teknik CV yazımı konusunda yardım almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
https://www.recovercv.com/iletisim/